avantaje DMPGama dimensionala variata – Imprimantele sunt realizate in variante constructive multiple care asigura posibilitatea obtinerii pieselor cu dimensiunea dorita. Aceasta constituie in acelasi timp si un avantaj competitiv din punct de vedere financiar.

Diversitatea materialelor – Aveti la dispozitie materiale diverse, fie ca discutam despre cele cu setari predefinite – otel, titan sau alije, aliaj de aluminiu, 15 materiale, fie de cele disponibile din surse externe – prin modificare parametrilor de tiparire. Fiind construite in varianta „open”, sistemele accepta si materiale realizate de alti producatori, astfel ca tipul de material utlizat nu constituie o bariera pentru aplicatia dvs.

Materiale de productie – Materialele utilizate sunt materiale din care se obtin piese finite, cu o densitate de 99.98% a modelului, omogene, avand compartament practic similar cu cel obtinut prin metodele traditionale sau chiar superior celor obtinute prin turnare. Dovada? Pana la 20 de imprimante ProX din seria DMP sunt utilizate de marii producatori de anvelope din lume.

Timp redus – Indiferent de etapa din dezvoltarea produsului unde este necesar sa fie utilizate – modelare concept, prototip functional sau piesa finita – piesele sunt obtinute mult mai rapid decat prin prelucrarea conventionala. Acest lucru este asigurat de viteza mare de printare, dar si de lipsa oricaror scule sau dispozitive necesare realizarii piesei. In loc sa produceti  20 piese, tipariti un singur ansamblu. In loc sa setati diferit masinile pentru piese diferite, apasati print. Piese diferite geometric, obtinute simultan, fara nicio problema.

Reduceri de cost – Comparativ cu metodele traditionale de prelucrare pentru piese complexe, timpul si costul asociat sunt mai reduse iar pierderile sunt minime, aproape nesemnificative. Adaugati si calitatea foarte buna a suprafetei obtinute, ceea ce inseamna un necesar redus de operatii de finisare. Distanta de la idee la obtinerea unei piese metalice complet functionale se numara de acum in zile in loc de saptamani sau luni.

Geometrii complexe – Nu exista geometrie prea complexa pentru a fi realizata. Grosimea minima a unui perete poate fi de 150 de microni. Structurile interne din piese pot fi realizate indiferent de complexitatea lor, fie ca sunt canale, fie ca sunt pereti necesari scaderii greutatii dar mentinerii rezistentei. Obtineti piese personalizate, perfect adaptate situatiei in care acestea functioneaza.

Precizie si calitate a suprafetei – Totul porneste de la calitatile exceptionale de constructie ale modelului: layer cu grosime de 5 microni. Acuratete de 50 de microni. Rugozitatea profilului (Ra) 5 microni. Coloane cu grosime de 0.1 mm, toate cu o repetabilitate excelenta 20 de microni pe toate cele 3 axe. Astfel ca se pot construi piese de o finete foarte ridicata: o roata dintata cu diametrul 2 mm si 20 de dinti. Fiindca de fapt dispunem de cea mai mare precizie si acuratete existenta in domeniul 3D print.

Share this post on: