avantaje SLADimensiune foarte mare a pieselor – 1500 x 750 x 550 mm. Da, aceasta este dimensiunea piesei obtinute, nu a imprimantei. Este vorba de modelul Prox X950, dar si modelul ProX800 pune la dispozitie un volum util de peste o jumatate de metru cub.

Diversitatea materialelor – Aveti la dispozitie 29 de materiale pentru seriile de imprimante care folosesc tehnologia SLA. Printati piese din polipropilena, ABS, policarbonat, compozit, ceramic, biocompatibil, fuzibil, transparent sunt cateva din materialele disponibile Modelele obtinute sunt  robuste si fiabile, rezistente termic, stabile la umezeala, rezistenta la abraziune, ceea ce le recomanda pentru aplicatii cu piese finite, in cele mai variate domenii. Posibilitati exista, ramane ca dvs. sa alegeti.

Proces simplu – SLA este singurul proces additive manufacturing fara contact (presare cu role sau alte dispozitive), fara incalzire sau postprocesare termica ori spalare cu jet de apa. Ceea ce insemana fara forte de tensiune de suprafata. Pentru postprocesare, doar “periati” suportul. Acesta este din acelasi material si din punct de vedere consum in medie reprezinta 3% din materialul consumat pentru piesa respectiva. Este realizat automat de imprimanta iar desprinderea se face usor fara a  ramane urme de rupere pe piese.

Productiv – Pierderile sunt  reduse iar procesul de productie este unul rapid. Exemplu: pentru o carcasa electronica de usa de automobil – dimensiuni 205×79 mm – durata este de 1 ora si 10 minute, 28 de astfel de piese fiind obtinute in 32 ore si 20 minute (pe o imprimanta ProX800).

Costuri reduse – Pentru ca multe procese sunt la minim: materialul suport  este minim fiindca piesele “plutesc” in baia de rasina, postprocesarea pentru finisare este minima deoarece calitatea suprafetelor rezultata in urma printului este exceptionala. Si atunci cand din punct de vedere economic  inputul este minim, rezultatul nu poate fi decat unul  similar. Pentru modelul descris anterior, costul este de 16.2 $.

Geometrii complexe – Complexitatea sau dimensiunea geometriei realizate (fie ca este mare, fie ca este mica) nu reprezinta probleme pentru tehnologia SLA. Cand spunem gaura ne referim la o forma circulara si nu de elipsa, cand spunem hexagon obtinem hexagon, cand avem nevoie de colt si muchie, acestea sunt ascutite. Exact cum ne dorim. Fara surprize.

Precizie si calitate a suprafetei – Putem sa spunem fara sa gresim: cea mai buna calitate a suprafetei dintre toate tehnologiile additive manufacturing. Precizie exceptionala, iar dimensiunea geometriilor posibil a fi realizate este una impresionanta:  pereti si gauri de 0.125 mm, geometrii de pana la 0.05 mm. Precizia se pastreaza  chiar si pentru dimensiuni mari. Acuratea este cea mai buna dintre tehnologiile 3D. Masurata, aceasta acuratete este +/- 45 de microni, in orice locatie, la orice print, la orice imprimanta – ceea ce inseamna si o repetabilitate exceptionala.

Share this post on: