Auto – Pornind la la contacul cu solul si pana la interiorul autovehiculului, imprimantele de metal au aplicabilitate mare in aceasta industrie. Pot fi folosite la obtinerea matritelor pentru anvelope dar si la realizarea prize de aer (ventilatie) sau a camerelor de ardere, datorita perfectiunii detaliului realizat, a peretilor subtiri dar si a rezistentei la temperatura si posibilitatii de  disipare a caldurii. Teste mecanice sau de asamblare, durabilitate si rezistenta in medii ostile

Aviatie si aparare – Un domeniu in care atat rezistenta cat si forma sunt cerinte speciale. Puteti realiza forme complicate, necesare din cauza lipsei de spatiu in interiorul aeronavelor sau vehiculelor de lupta,  dar si turbine, schimbatoare de caldura sau piese cu structuri si goluri interne, pentru a obtine o greutate redusa fara a afecta rezistenta.

Energie – Puteti realiza foarte rapid modele concept de  turbine si mecanisme in vederea verificarii functionalitatii, puteti testa curgerea fluidelor pe diverse forme sau puteti realiza piese finite cu profile adecvate de curgere a fluidelor, fara limitari geometrice. Produceti elice, rotori sau pale pentru energie hidro sau eoliana ori schimbatoare de caldura.

dom DMP

Medical – Pentru ca fiecare om este diferit si fiecare implant sau proteza trebuie sa se adapteze perfect locatiei unde este aplasata. Obtineti modele personalizate, fabricate la un timp si cost redus cu 50% fata de metodele traditionale, indiferent ca este vorba despre coroane, punti, dinti sau proteze. Prin procesul de printare se asigura eliminarea porozitatilor din piese (spre deosebire de cele turnate), se reduce costul per produs, concomitent cu cresterea calitatii acestuia.

Bijuterii – Carcase sau obiecte speciale cu un design rafinat, care in unele cazuri se dovedesc a fi unice, au nevoie de mijloace de productie adecvate care sa materializeze imaginatia producatorului sau a clientului. Fara simplificare de forma.

Scule si dispozitive / Matrite – Se pot produce rapid, adaptate necesitatilor de forma sau de material in functie de aplicatie. Realizati rapid matrite de injectie si suflate sau miezuri. Canalele de racire complexe (care altfel nu ar putea fi prelucrate) nu mai reprezinta o problema iar piesele au duritate ridicata. Eliminati constrangerile impuse de subtaieri sau cavitati interne. Obtineti direct, exact modelul de care aveti nevoie.

Cercetare / Educatie – Versatilitatea  acestor imprimante le recomanda. Posibilitatea de a obtine orice forma si caracteristicile materialelor  permit materializarea oricarei idei sau oricarui concept.

Share this post on: