Modelare concept – Transmiterea mult mai facila a ideilor de concept prin existenta unui model fizic si, de asemenea, posibilitatea testarii conceptului.

Design industrial / prototipare – Avand la dispozitie mai multe materiale, dimensiuni mari si o precizie buna, beneficiati de posibilitatea de a realiza si testa prototipuri sau de a verifica designul.

Educatie / Cercetare – costul redus al echipamentelor si materialului recomanda aceste imprimante pentru domeniul educational.

Auto – In compartimentul motor sau in exterior pentru sistemele de iluminare, ori in interior pentru fete de usi sau console, materialele de tip Nylon, ABS, PEEK, PEI sunt foarte utilizate in aceasta industrie. Realizati prototipuri din materiale care vor oferi aceeasi functionalitate ca si ale pieselor reale produse prin injectie.

Medical & Dental – Obtineti structuri dentare, modele pentru aliniere, mulaje de ghips si secțiuni osoase cu viteza, precizie si la costuri mai mici.

Arhitectura – Posibilitatea de a printa in mai multe culori (simultan sau in sesiuni diferite de print) fac ca aceste imprimante sa fie potrivite pentru obtinerea machetelor.

Electronice – Realizarea carcaselor din material cu proprietati antistatice sau din material rezistent termic.

Piese, dispozitive – Proprietatile mecanice foarte bune ale materialelor utilizate confera rezistenta si durabilitate pieselor obtinute. Se pot obtine piese finite care pot functiona in medii agresive, pentru aplicatii mecanice, dispozitive pentru asamblare, sau productie (matrite).

Share this post on: