Productie – Caracteristicile tehnologiei: rezolutie foarte buna, dimensiuni mari, calitate a suprafetei, precizie, repetabilitate recomanda aceste imprimante pentru procesul de productie. Se obtin piese functionale utilizate pentru testare sau ca piese finite.

Dispozitive – Puteti realiza o gama foarte larga de dispozitive care sa se potriveasca fidel cu geometria corpului cu care se combina: dispozitive de asamblare, matrite de suflare. Vacuum tooling, dispozitive de sudura si masinare sau taiere laser, calibre trece – nu trece, matrite  termoformare sau turnare in nisip, matrite siliconice, matrite rotationale, matrite injectie plastic, ceara, hydroforming (metal), ambalare, toate acestea pot fi realizate eficient si precis.

Dinamica – Utilizati cu incredere piesele obtinute in studii de curgeri de fluide – aerodinamica, dinamica fluidelor – sau testarea modelor de pompe, duze, studii de vant, productie de turbine, materialele sunt  rigide,  stabile (poate fi folosit si material transparent) iar acuratetea dimensionalea si calitatea suprafetei ofera garantia ca rezultatul curgerii nu este afectat de imperfectiuni de productie.

QuickCast – Generati rapid si la costuri reduse modele de  turnare. QuickCast este un mod de printare care permite obtinerea numai a suprafetei exterioare a modelului (a anvelopei acestuia) la interior fiind ranforsat cu o  structura de fagure. Piesa obtinuta care urmeaza a fi folosita ca piesa de turnare se obtine utilizand numai 1/10 din cantitatea totala de material necesar pentru realizarea piesei. Foarte utila pentru realizarea pieselor de turnare de dimensiuni mari la care reducerile de cost si greutate sunt semnificative.

SLA

Arta – Acolo unde conceptele sunt indraznete iar geometriile folosite sunt forme libere, fluide si sunt necesare suprafete fine, cu o foarte buna calitate a detaliului, aceste imprimante nu au rival. Depasiti bariera tehnologiei traditionale care limiteaza modalitatea de a produce concepte care uimesc si beneficiati de libertate deplina pentru a le obtine. Aplicabilitatea poate fi extinsa si in arhitectura sau productia de jucarii.

Dental – Materialul disponibil pentru acest domeniu permite realizarea de modele si ghiduri chirurgicale pentru implanturi. Se poate folosi si pentru obtinerea de modele de lucru pentru coroane si punti.

Inginerie – Aplicabilitate extinsa: verificare design, obtinere prototipuri pentru validarea conceptelor, validare asamblare, verificare functionalitate, reverse engineering.

Auto – Dimensiunea mare a pieselor obtinute permite realizarea rapida pentru validare a modelelor planselor de bord la dimensiune completa, a elementelor de inchidere sau de design din interiorul autovehiculului (fete de usi, elemente de ornament), a elementelor din sistemul de ventilatie: turbine sau conducte, a carcaselor si mufelor  pentru componente electronice,  etc.

Share this post on: