Markforged

Markforged a reusit sa impleteasca intr-un mod uimitor simplitatea celei mai cunoscute tehnologii de print 3D – printare 3D cu filament – cu materiale mai putin uzuale in aceasta industrie a imprimantelor 3D, dar care se inscriu in acest moment intre materialele viitorului datorita celor doua proprietati importante: rezistenta foarte ridicata si greutate redusa.

Si totul la un pret foarte competitiv, iar cand spunem acest lucru ne referim atat la costul imprimantei cat si la cel al materialelor.

Ce a rezultat: O solutie completa care se adreseaza atat celor care sunt in cautarea unei imprimante 3D de birou, cat si celor interesati de imprimante pentru productie, care folosesc atat de cunoscutul material PLASTIC dar si materiale  neconventionale: FIBRA DE CARBON, KEVLAR sau FIBRA DE STICLA si mergand pana la imprimarea 3D de piese din METAL.

Versatilitate asigurata – imprimantele pot fi folosite oriunde in procesul de dezvoltare al unui produs: concept, prototipare, dispozitive, piese finite.

Sunteti in cautarea unei tehnologii cunoscute, la un pret accesibil?

Doriti in acelasi timp sa obtineti piese suple insa foarte rezistente, care pot inlocui variantele obtinute din metal (aluminiu sau otel)?

Solutia se afla aici.

Metal X

Acest model de echipament reprezinta solutia pentru cei care vor sa ajunga foarte rapid, intr-un termen de sub 24 ore, de la modelul CAD la piesa finita, functionala. Print 3D din metal. Piese din aluminiu, titan sau otel obtinute la un cost mai mult decat accesibil. Adica de 10 ori mai ieftin fata de alte tehnologii de metal si cu pana la 100 de ori mai redus fata de costul tehnologiilor traditionale (turnare sau prelucrare pe centre cu comanda numerica). Iar piesele au dimensiuni generoase de pana la 250x220x200 mm si o precizie foarte buna de 50 de microni. Semnificative sunt de asemenea si greutatea si gabaritul masinii: 68 kg pentru dimensiuni 575x467x1120 mm.

Incinta inchisa, miscarea silentioasa a sistemelor interne, stocarea in mediu controlat a materialului permit a fi utilizate atat in mediul de birou cat si in ateliere de productie. La dimensiunile si greutatea mentionate, imprimanta poate fi transportata cu foarte mare usurinta unde este necesar.

Bazata pe cea de a patra tehnologie de printare 3D cu materiale compozite, Metal X este un nou tip de printer 3D. Materialul folosit este pulbere metalica incorporata intr-o matrice de material plastic, ceea ce elimina riscurile privind siguranta care sunt asociate cu metodele uzuale de printare 3D pentru metal, permitand simultan noi operatii cum ar fi de exemplu tiparirea in celule inchise  pentru reducerea costurilor si a greutatii.

La fel de simplu ca tehnologia Markforged aplicata materialului plastic, acest procedeu de tiparire a pieselor de metal (ADAM – Atomic Diffusion Additive Manufacturing) incepe cu incarcarea unui model STL si selectarea dintr-o gama de materiale metalice disponibile (Otel inox 17-4 & 316L, Titan Ti-6Al-4V, Aluminiu 6061 & 7075, Otel pentru scule A-2 & D-2). Apoi pulberea metalica inglobata in material plastic este depusa layer cu layer, rezultand geometria piesei voastre. Piesele sunt scalate in timpul constructiei pentru a compensa contractiile aparute in timpul procesului de sinterizare.

Modelele astfel obtinute sunt trecute intr-o statie de spalare pentru indepartarea liantului si ulterior sinterizate intr-un cuptor, procedeu prin care pulberea metalica fuzioneaza in solid, la o densitate de 99.7%. Iar din acest moment, piesa poate fi utilizata sau prelucrata intocmai ca orice alta piesa metalica.

Costul unei piese printate 3D – matrita de injectie: Cost pentru fabricatie prin CNC: 3247.48 $. Print 3D Markforged: 45.93 $ Economie: 98.59%.

Reduceti timpul de productie de la saptamani la ore, reducand semnificativ costul si avand la dispozitie astfel timp si bani pentru realizarea altor comenzi.

 

INDUSTRIAL SERIES

Piese de dimensiuni mari obtinute prin tehnologia 3D print unica Markforged.

Inlocuiti piesele din aluminiu prelucrate pe centre cu comanda numerica cu cele ranforsate cu fibra de carbon.

Obtineti de 50 de ori mai rapid piese mai rezistente, de 20 de ori mai ieftin.

Este solutia cea mai adecvata pentru realizarea dispozitivelor de productie in conditii de productie (imprimantele 3D au fost concepute sa functioneze in conditii de atelier).

Markforged X3

Performantele in mediul industrial incep printr-un corp din aluminiu complet inchis in jurul unui schelet ultra subtire.

Greutate totala: 68 kg la o dimensiune de 584 x 483 x 914 mm.

Adaugati apoi precizia prelucrarii si a cinematicii mesei de printare. Inchideti bucla prin software-ul prin care se monitorizeaza o gama larga de senzori amplasati in fiecare imprimanta, care pot compensa chiar si o schimbare de un digit in temperatura camerei unde functioneaza imprimanta.

La X3 rigiditatea si rezistenta carbonului intalnesc versatilitatea nylonului. Dimensiunea piesei este 330x270x220 mm, iar precizia 50 microni. Caracteristicile piesei obtinute: exceptionale. Rezistenta ridicata la impact si la o gama larga de compusi chimici. Precizie data de control la micron cu un dispozitiv laser in timpul constructiei si de motoarele cu encoder. Repetabilitate.

Cost piesa printata 3D – obtinerea prin imprimare 3D a unui dispozitiv de fixare pentru inspectie folosind CMM: Cost pentru fabricatie prin CNC 662.1 $. Print 3D Markforged: 36.03 $. Economie: 95%. Si nu numai atat: controlati mai multe piese in timp mai scurt, cu un cost mai redus si un efort minim pentru producerea dispozitivului.

Pastrati toate atuurile imprimantei X3: volum piesa printata, greutate, dimensiuni de gabarit si material Onyx si precizia garantata laser. Metoda de inspectie prin scanare asigura precizia dimensionala si obtinerea tolerantelor critice.  Mai clar: piesele rezulta asa cum doriti, fiindca imprimanta scaneaza cu o precizie de 1 micron zona de printare pentru a genera o harta a contururilor suprafetelor, calibreaza inaltimea capului de printare si ajusteaza topografia suprafetei tiparite la acel moment.

Adaugati posibilitatea intaririi pieselor cu fibra de sticla gratie sistemului cu cap dublu de printare si veti putea inlocui piesele de aluminiu cu piese compozite la 1/20 din costul pieselor prelucrate CNC. Despre rezistenta …. de 20 de ori mai puternice si de 10 ori mai rigide ca o piesa din ABS. Asta spune totul.

Tehnologia de printare si obtinere a piesei compozite? Simpla: incarcati fisierul STL in softul imprimantei si specificati materialul de intarire. Softul va face tot ce trebuie pentru voi. Imprimanta va printa cate un layer, primul cap de printare construind geometria si structura din plastic in timp ce al doilea cap va depune fibra de-a lungul acesteia. Rezultatul: aceeasi rezistenta ca aluminiul folosit in aviatie si cu 40% mai usor. Obtineti piese finite care inlocuiesc metalul prelucrat.

Costul unei piese printate 3D – dispozitiv de fixare pentru sudura: Cost pentru fabricatie prin CNC 150.82 $. Print 3D Markforged: 85.92 $ Economie: 91%.

Markforged X5

Markforged X7

Ultimul model din seria Industrial mosteneste toate calitatile modelelor precedente (X3 si X5) si adauga alte materiale de productie.

Inlocuiti aluminiul prelucrat pe CNC cu fibra de carbon. Piese foarte rezistente (la fel de rezistent ca Aluminiu 6061 si cu 40% mai usor), obtinute de 50 de ori mai rapid si de 20 de ori mai ieftin. Piese gata de lucru in aceeasi zi. Adaugati piesele din Onyx (nylon compozit) ranforsat cu fibra de sticla, care sunt la fel de rezistente ca metalul: de 20 de ori mai rigide si mai rezistente ca orice alta piesa generica obtinuta prin print 3D de uz normal – si obtineti cu siguranta o varianta mult mai productiva de inlocuire a pieselor metalice, la aceleasi performante.

Adaugati si posibilitatea utilizarii kevlar si fibra de sticla pentru temperatura inalta si veti avea o imagine completa asupra pieselor produse cu imprimanta X7: Foarte usoare dar totodata puternice, rigide si rezistente, piesele garanteaza obtinerea unor performante de varf, fara compromisuri.

Costul unei piese printate 3D – end effector brat robotizat: Cost pentru fabricatie prin CNC 285.61 $. Print 3D Markforged: 9.45 $ Economie: 97%. Si chiar mai mult: obtineti in aceeasi zi astfel de piese sau dispozitive, exact in atelierul de productie. Rapid, piese de schimb, fara sa fie nevoie sa opriti productia.

DESKTOP SERIES

Singura serie de imprimante 3D desktop profesionale care foloseste printarea cu filament si este destinata realizarii pieselor foarte rezistente, armate cu fibra de carbon, fibra de sticla sau kevlar la cel mai accesibil pret.

Ranforsand in timpul printarii piesele din plastic cu aceste materiale, rigiditatea si durabilitatea pieselor obtinute ating un nivel extraordinar, unic in tehnologia printarii 3D.

Onyx One

Pentru prima imprimanta din serie, dispuneti de posibilitatea de a realiza piese cu dimensiunea de 320x132x154 mm, avand o rezolutie de 100 de microni pe axa Z.

Un unic cap de printare foloseste materialul plastic Onyx (special dezvoltat de Markforged, avand ca baza nylonul) armat cu fulgi de carbon, permitand obtinerea unor piese cu o rezistenta mai ridicata fata de piesele realizate prin aceeasi tehnologie dar materiale conventionale (ABS, PLA, etc).

Cu 20% mai rezistente si cu 40% mai rigide fata de cele obtinute din ABS.

Pastrati dimensiunile si rezolutia dar faceti trecerea catre o rezistenta de 5 ori mai ridicata a pieselor obtinute, datorita posibilitatii de ranforsare a acestora cu fibra de sticla.

Piesele compozite se obtin gratie celor doua capete de printare disponibile care permit armarea piesei din Onyx cu un al doilea material – fibra de sticla.

Intrati astfel in lumea in care Markforged este cea mai cunoscuta: print 3D materiale compozite.

Onyx Pro

Mark Two

Imprimanta profesionala DESKTOP care combina caracteristicile unice ale producatorului Markforged – productivitatea echipamentului si rezistenta pieselor data de armarea cu fibra de carbon – pentru a obtine cele mai versatile piese disponibile pe imprimantele din aceasta serie.

Este singura imprimanta din clasa sa care va permite sa faceti trecerea de la modelul 3D CAD la piesa finala, cu o rezistenta deosebita, intr-un interval de ordinul orelor.

Aceeasi dimensiune, dar adaugati la Onyx si fibra de sticla, fibra de carbon, kevlar si fibra de sticla inalt rezistenta termic (HSHT) si veti obtine imediat dupa incheierea procesului de printare piesa dorita, cu caracteristicile fizice necesare aplicatiei voastre.

Si chiar mai mult decat atat: adaugati insertii pieselor: Masa de printare este fixata in pozitie cu o precizie de 10 microni, ceea ce inseamna ca puteti intrerupe tiparirea, scoate masa, adauga componente si reamplasa masa de printare si relua tiparirea din exact aceeasi pozitie.