ColorJet Printing (CJP)

Pentru ca lumea care ne inconjoara este 3D.

Si full color.

Dispuneti de capacitatea de a printa 3D „full color” la un pret imbatabil. Nu numai game de culori, ci si texturi. Tranzitii de culoare. Porniti de la monocrom si obtineti modele de inalta rezolutie CMYK. Ideala pentru arhitectura, bunuri de larg consum, cinematografie sau animatie, educatie, digital manufacturing, realizare de modele profesionale pentru expozitii sau marketing, prototipare.

Gama de imprimante care foloseste aceasta tehnologie ofera tuturor celor care sunt interesati de printare 3D color posibilitatea de a obtine exact culorile dorite, rapid si usor de utilizat intr-un mediu de birou. In siguranta, fara pierderi de material, fara materiale periculoase. Modelele pot fi ulterior prelucrate – gaurite, filetate, acoperite metalic si au o rezistenta termica necesara pentru a putea fi folosite si la obtinerea matritelor.

ProJet CJP 260Plus

Materializati-va conceptele folosind cele 3 culori de baza (CMY) si obtineti geometrii cu dimensiune minima de 1 mm. Usor de utilizat – ca toate modelele din tehnologia CJP – necesita un nivel redus de expertiza, training minimal si reprezinta cea mai accesibila imprimanta din aceasta gama. Dimensiunea piesei realizate 236 x 185 x 127 mm.

ProJet CJP 360

Singurul model al seriei care tipareste 3D numai in varianta monocrom. Extindeti dimensiunile piesei realizate la 203 x 254 x 203 mm, coborati dimensiunea geometriei minime la 0.8 mm si veti obtine modelele cu gabaritul cel mai raspandit, la un cost foarte redus.

ProJet CJP 460Plus

Pastrati dimensiunile, rezolutia si dimensiunea minima a geometriei de la imprimanta ProJet CJP 360 dar adaugati si culorile CMY si obtineti cea mai accesibila imprimanta full color 3D.

ProJet CJP 660Pro

Cea mai accesibila imprimanta 3D disponibla pe piata, care permite obtinerea unor piese fotorealistice. Obtineti exact culoarea specificata (texturi sau tranzitii de culoare) intr-un mediu sigur, de birou.
Usor de utilizat, cu un volum de constructie de 254 x 381 x 203 mm si o viteza de constructie de 28 mm/ora, ProJet CJP 660 tipareste cu o rezolutie de 600 x 450 dpi geometrii de dimensiune minima de 0.5 mm. Este full color, rapida si productiva obtinand modele exceptionale de inalta rezolutie. Un singur print, toate culorile.

ProJet CJP 860Pro

Cel mai mare volum de printare full color (508 x 381 x 229 mm), la cea mai buna rezolutie din tehnologia CJP. Aveti de realizat modele de dimensiuni mari, in culori realistice, vibrante? ProJet CJP 860 este raspunsul. Doriti sa le obtineti ca proba doar pentru geometrie in varianta monocrom? Folositi modul de printare Draft. Cele 5 capete de printare va ajuta sa va obtineti modelele intr-un timp de ordinul orelor, nu al zilelor.

Tehnologie CJPColorJet Printing – Tehnologie additive manufacturing care implica 2 componente majore – material (core) (gips) si liant. Materialul este depus in layere fine pe platforma de lucru prin intermediul unui cilindru. Dupa fiecare layer liantul colorat este depus in zonele necesare realizarii piesei, solidificand stratul materialului depus. Platforma imprimantei coboara si procesul se reia, in final rezultand un model 3D complet colorat. Nu exista material suport – acesta este materialul de tiparit. Surplusul de material se recupereaza printr-un sistem de vacuum inclus in furnitura imprimantei. Pentru curatare fina se foloseste un echipament special, inchis, in care materialul ramas este indepartat prin suflare.

Postprocesarea optionala a piesei presupune utilizarea unui agent infiltrant pentru marirea intensitatii culorilor, inchiderea microporilor din piesa si chiar imbunatatirea proprietatilor mecanice.

Exista 4 tipuri de infiltranti:

  • ColorBond – intensifica culorile si mareste rezistenta – ideal pentru modele full color, se recomanda folosirea intr-o incinta ventilata.

  • StrenghtMax – infltrant bicomponent, ideal pentru modele functionale pentru a creste substantial rezistenta acestora.

  • SaltWatercure – pentru modele monocrom si culori draft, eco friendly, dupa imersarea sau sprayerea piesei suprafata acesteia se intareste.

  • WAX (ceara) – pentru intensificarea culorilor, eco friendly, are vascozitate redusa, nu creste rezistenta fizica a modelului, sporeste calitatea suprafetei pentru piesele tratate cu infiltrant ColorBond si Strenght Max.