MultiJet Printing (MJP)

Pentru ca lumea care ne inconjoara este 3D.

Si flexibila, plina de detalii.

Faceti trecerea catre utilizarea materialelor tehnice. Avand la baza tehnologia exclusiva si brevetata a 3D Systems, MultiJet Modeling (MJM), Gama ProJet este conceputa pentru a oferi un grad ridicat de productivitate, precizie si acuratete si permite realizarea de geometrii de complexitate sporita (muchii sau colturi ascutite) si diversificarea prototipurilor fara a se reduce viteza de printare.

Dispuneti atat de materiale de tip plastic rigid – mat sau transparent – dar si elastomeric sau complet fuzibil, utilizabile pentru a obtine piese foarte precise, cu rezolutia excelenta pe toate cele 3 axe, ajungand pana la cel mai subtire layer disponibil pe imprimantele Jet. Adaugati la aceste argumente si mediul de birou dar si cei 5 ani garantie ai capetelor de printare si veti puteti folosi aceste imprimante in toate fazele dezvoltarii unui produs: conceptie, design, testare, productie.

Iar daca materialele de baza sunt insuficiente pentru dvs. din punct de vedere al proprietatilor mecanice, atunci alegeti sistemul care combina materialele de baza oferind peste 100 de variante cu proprietati diferite si acest impas va fi depasit.

Cu o gama atat de mare de optiuni si domeniul de aplicabilitate este unul foarte larg: proiectantii, inginerii sau producatorii pot folosi aceste modele in cele mai diverse aplicatii: de la birouri de servicii la bijuterii, de la auto si energie la jucarii, de la scule si dispozitive la educatie.

 

Seria ProJet MJP 2500

Prima serie din gama MJP imbina caracteristicile printarii profesionale cu mediul de birou si un pret accesibil. Obtineti piese de precizie ridicata, cu o rezolutie inalta, echilibrata pe cele 3 axe (cea mai buna din clasa sa). Retina umana este limitata la 300 DPI. Gama 2500 printeaza 790 DPI. Sau altfel spus, depune jumatate de miliard de picaturi de material pentru fiecare inch cub din piesa tiparita.
Orientarea piesei in volumul de lucru nu mai conteaza. Tipariti modele functionale sau prototipuri oricand fara sa parasiti biroul dvs. Fara a fi nevoie de un calculator dedicat pentru aceasta. Modelul ProJet MJP 2500 va pune la dispozitie un spatiu de lucru de 295 x 211 x 142 mm, material plastic rigid, durabil si o productivitate de 24/7. Extindeti gama aplicatiilor adaugand la caracteristicile anterioare si un material transparent dar si doua materiale elastomerice, prin folosirea modelului ProJet MJP 2500 Plus.

ProJet MJP 2500W

Cel mai rapid si accesibil sistem de obtinere a modelelor fuzibile.
Noul model ProJet MJP 2500W este  un model de imprimanta gandit pentru a depasi orice limita care exista la aceasta clasa in ceea ce priveste obtinerea modelelor fuzibile. De 10 ori mai rapida si cu un volum de 3,7 ori mai mare  fata de celelalte imprimante din clasa sa, ProJet 2500W este capabila sa obtina de pe o zi pe alta modele precise, din material 100% fuzibil.
Geometria 3D este tiparita  rapid, indiferent de complexitate, cu o repetabilitate exceptionala, eliminand orice costrangere de timp sau cost care in mod traditional exista din cauza necesitatii realizarii dispozitivelor, obtinand astfel o productivitate de neegalat la cel mai accesibil cost in aceasta clasa.
 

Seria ProJet MJP 3600

Coborati grosimea layerului pana la 16 microni si rezolutia 750 x 750 x 1600 dpi pe cele 3 axe, dar pastrati pentru productivitate si optiunea tiparirii cu 29 sau 32 de microni. Viteza de constructie 0.2 inch/ora. Puteti optimiza aranjarea in plan XY sau stivui in directia axei Z mai multe piese la un print. Dispuneti un timp de printare redus la jumatate fata de alte sisteme jet print. Obtineti detalii clare de pana la 0.25mm. Completati seria de materiale durabile si rezistente (mecanic, termic si in timp) si cu un material plastic fuzibil pentru aplicatiile specifice turnarii si obtineti piese cu dimensiunile maxime de 298 x 183 x 206 mm. Disponibile in variantele ProJet MJP 3600 si ProJet MJP 3600Max. Precizie, fiabilitate, viteza mare de printare, postprocesare rapida, materiale diverse si biocompatibile, piese durabile – aceasta este deja definitia unui sistem de productie 3D care poate fi amplasat intr-un mediu office. Nu trebuie sa va faceti griji legat de complexitatea geometriei sau de imposibilitatea obtinerii unor detalii foarte fine.

Seria MJP 3600 W

O extensie particulara a gamei MJP 3600, aceasta serie este dedicata strict aplicatiilor de turnare. Este solutia cea mai buna pentru obtinerea prin turnare a unor modele metalice in termen de zile, nu de saptamani. Materialul fuzibil de tip ceara folosit pentru piesele finale, dar si caracteristicile geometrice ale pieselor tiparite (fidelitate ridicata, muchii ascutite, detalii fine si clare) fac ca acest model sa fie ideal pentru bijutieri, micro-echipamente medicale si electronice, figurine, replici si alte domenii in care scopul final este realizarea unor produse unicat sau de serie mica prin procedee de turnare.

MJP 3600 Dental

Un alt echipament din seria ProJet 3600 dezvoltat special pentru domeniul dentar. Dispune de toate caracteristicile de precizie (pana la 16 microni) si productivitate (viteza mare de printare) ale seriei MJP 3600 dar particularizeaza aplicatia prin 3 materiale specifice: material fuzibil de tip ceara pentru punti, coroane sau dinti, material solid pentru modele ortodontice sau termoformare si material tip gips, cu un cost redus, folosit atat pentru modele maxilar sau mandibula dar si pentru ghiduri chirurgicale. Obtineti aceste modele cu o rezolutie remarcabila (tolerante de +/- 0.025-0.05 mm per 2.54 mm), calitate foarte buna a peretilor, detalii de marime 0.25 mm, unghuri si muchii ascutite, suprafete fine utilizand materiale performante, reducand timpul si costurile fata de abordarea traditionala.
Spatiul suficient (dimensiuni 298 x 185 x 203 mm), repetabilitarea foarte buna si disponibilitatea de lucru 24/7, productivitatea acestei tehnologii (posibilitatea de a aranja piesele pe orizontala si verticala la un print, programul usor de utilizat, viteza mare de printare, eliminarea automata a suportului, garantie 5 ani pentru capetele de printare) fac acest model unul perfect pentru laboratoarele dentare.

ProJet 5600

Varful de lance al tehnologiei MJP raspunde solicitarilor si celor mai pretentiosi utilizatori: Grosime de layer de pana la 13 microni, rezolutie X,Y,Z de pana la 750 x 750 x 2000 dpi, spatiu de lucru urias 518 x 381 x 300 mm (cu 50% mai mare decat cele ale competitorilor din gama sa), materiale rigide si flexibile. Si daca acestea nu sunt de ajuns, adaugati si posibilitatea de a tipari simultan materiale dar si de a fuziona material plastic si elastic layer cu layer, la nivel de pixel, intr-o structura compozita. Nu doar sunt amestecate materiale in proportii diferite ci se distribuie in patternul corespunzator pentru a obtine exact materialul necesar aplicatiei dvs. Creati pana la 12 materiale din oricare doua materiale de baza.
Cei 5 ani de garantie pentru capetele de printare spun totul despre fiabilitate. Indiferent de calitatea celor care au nevoie de aceasta imprimanta (ingineri, producatori sau proiectanti) sau de domeniul de aplicatie (teste functionale mecanice, verificarea asamblarii, ergonomie, dispozitive de productie, piese finite sau modele concept), acest echipament raspunde tuturor prin calitate, precizie, versatilitate, marime dimensionala sau productivitate (viteza este de doua ori mai mare gratie capului de printare marit care necesita mai putine treceri). Fata de competitori cu aceeasi tehnologie, ProJet 5600 este cu 55% mai rapida, asigura o rezolutie XY superioara, fiind mai productiva, mai precisa si mai eficienta decat acestea.

Tehnologie MJPMultiJet Printing – Process Rapid Prototyping care implica utilizarea unui material polimeric si a unei lampi UV. Implica doua materiale: un material model, care este plastic si un material suport (ceara). Printarea se face strat cu strat, materialele in stare lichida fiind pulverizate pe suprafata imprimantei, nivelate si apoi intarite cu ajutorul lampii UV. Acest proces este cel mai potrivit pentru obtinerea de piese complexe, de inalta rezolutie (detalii fine) din material plastic dur sau elastic. Sistemul este de asemenea si controlat termic (patent 3D Systems) ceea ce asigura faptul ca materialul depus isi pastreaza forma imediat ce atinge suprafata. Rezultat: gaurile sunt rotunde, muchiile sunt ascutite, colturile se pot realiza fara rotunjiri.

 

Suprafetele rezultate (foarte fine) si proprietatile mecanice ale modelului le recomanda pentru o gama larga de aplicatii.

Produsul final obtinut poate fi atat un model din plastic cat si unul de ceara (ce poate fi utilizat pentru procesele de turnare cu material fuzibil).

Postprocesarea modelului presupune topirea materialului suport si spalarea piesei. Nu sunt necesare extra tratamente de finisare.

Procesul se deruleaza intr-o incinta speciala inclusa in furnitura. Nu se realizeaza contact cu piesa evitandu-se deteriorarea acesteia, nu exista limitari din punct de vedere al geometriei (aparute din cauza modalitatii de indepartare a suportului), nu este necesara interventia unui operator (procesul se poate desfasura in lipsa acestuia). Exista 2 sisteme de curatare a piesei: EasyClean System care curata piesa in aproximativ 15-30 de minute folosind vapori de apa (pentru curatare grosiera) si ulei de soia cald (pentru zonele mai greu accesibile) dispuse in 2 zone separate ale echipamentului si ProjetFinisher, un cuptor dedicat pieselor de dimensiuni mari.

Nu se intervine chimic, nu se intervine manual, nu exista riscul deteriorarii pieselor.

Piesele realizate asfel pot fi vopisite, gaurite, placate electrochimic (cromate) sau folosite pentru turnare.