Plastic Jet Printing (PJP)

Pentru ca lumea care ne inconjoara este 3D.

Si fiecare univers are un inceput.

Intrati in lumea imprimantelor 3D cu una dintre cele mai cunoscute tehnologii. Beneficiati de un cost foarte redus al materialelor si construiti, poate pentru prima data la un pret accesibil, primul dvs. model 3D prin print 3D. Avand modelul 3D CAD realizat in SOLIDWORKS sau rezultat in urma scanarii 3D cu echipamentele Creaform, intr-un timp scurt veti putea evalua ergonomia, testa functionalitatea sau transmite conceptul printr-un model real sau la scara al ideii dvs.

Dispuneti de game de imprimante, care acopera toate necesitatile de start: Imprimante care va permit obtinerea unor modele color, imprimante care dispun de materiale tehnice, rezistente, foarte precise si care va vor deschide orizontul productiei de piese si imprimante pentru modele de dimensiuni mari. Incepeti sa va transpuneti ideile si visurile in realitate. Rapid, usor si la un cost foarte accesibil.

Seria German RepRap

Cu o grosime a layerului de 100 microni si posibilitatea de a printa 2 materiale simultan (un model si un suport sau 2 materiale model), conectabile wifi ori prin ethernet, aceste imprimante va permit obtinerea pieselor pentru aplicatii in care este important ca modelele sa fie realizate complet (printr-un singur procedeu de fabricatie, fara asamblare) pentru o functionalitate corecta.

Atunci cand dimensiunea conteaza. Puteti alege din cele 3 variante de imprimante destinate obtinerii modelelor de dimensiuni mari:

Proiectata in special pentru obiecte de dimensiuni mare, imprimanta X1000 dispune de o gama larga de materiale si un volum de lucru industrial.

• Volum: 1000 x 800 x 600 mm

• Extruder DD3, dual

• In functie de configuratie, dispuneti de materiale tehnice precum, PLA, Performance PLA, Laywood, PVA, PET-G, TPU64D, ABS, PC.

• Sistem de ventilatie controlat

• Conectare la retea Wifi, Ethernet

Proiectata de asemenea pentru un mediu de lucru industrial, cu o carcasa din otel, imprimanta RepRap X500 ofera un spatiu de lucru incalzit si un extruder de generatie noua.

• Volum: 500 x 400 x 475 mm*

• Extruder DD4, dual

• In functie de configuratie, dispuneti de materiale tehnice precum, ABS, PLA, PS, PVA, TPU, Carbon20, Laywood, Laybrick, PP, Bendlay, Soft-PLA, SmartABS, PET-G, PC, HIPS, PA

• Conectare la retea Wifi, Ethernet

*Difera in functie de configuratie.

Cu o precizie si stabilitate demonstrata in diverse aplicatii din mediul industrial, acest tip de imprimanta reprezinta generatia a 3-a de produs si ofera un raport pret-calitate foarte bun.

• Volum: 390 x 400 x 320 mm*

• Extruder DD3, dual

• In functie de configuratie, dispuneti de materiale tehnice precum, ABS, PLA, PS, PVA, TPU93, Carbon20, Laywood, Laybrick, PP, Bendlay, Soft-PLA, SmartABS

• Conectare la retea Wifi, Ethernet

*Difera in functie de configuratie, daca sunt adaugate ambele extrudere, volumul se reduce la 350 x 400 x 330 mm

Seria ROBOZE

Imprimante 3D dedicate celor pentru care precizia foarte buna si materialele performante sunt cele mai importante cerinte. Construita special pentru a oferi calitate, seria Roboze nu foloseste pentru transmiterea miscarii curele dintate, ci mecanisme pinion cremaliera si surub cu bile, ceea ce permite obtinerea unei precizii incredibile de 25 de microni.

Tehnologie PJP – Plastic Jet Printing. Cunoscuta si ca FFF (Fused Filament Fabrication) sau FDM (Fused Deposition Modeling), aceasta tehnologie foloseste un material model, in general un material termoplastic (sub forma de fir amplasat pe o rola), care este topit si apoi extrudat printr-un cap special pe o platforma, generand sectiuni consecutive ale modelului. Platforma coboara si urmatorul strat se aseaza peste cel precedent. Solidificarea se produce in atmosfera, procesul fiind unul exoterm. Imprimantele profesionale sunt inchise, impiedicand emanarea caldurii rezultate. Se foloseste in general un singur material, cel din care rezulta piesa, in cazul in care nu poate fi construita geometria tot din acest material se genereaza si suportul necesar (automat de catre program). Exista modele de imprimante cu 2 sau chiar 3 capete de printare, ce pot tipari simultan 2 materiale (doua model sau unul model si unul suport) sau 3 materiale. Masa imprimantelor este incalzita, permitand foarte usor extragerea piesei, dupa aceasta, imprimanta fiind gata pentru un nou job, fara a fi nevoie de schimbarea acesteia.

Indepartarea materialului model se face prin rupere sau taiere cu ajutorul unui cleste, dar pot exista si materiale suport dizolvabile. Modelele obtinute pot fi apoi lacuite, grunduite, vopsite sau finisate chimic pentru a avea o suprafata neteda, lucioasa.