Stereolithography (SLA)

Pentru ca lumea care ne inconjoara este 3D.

Si compusa din multe materiale.

Ganditi la scara mare. Si produceti la fel. 30 de materiale, piese pana la 1500 mm lungime. La o calitate imbatabila. Toate sistemele Stereolithography (SLA) ale 3D Systems folosesc laseri de inalta precizie care sunt focalizati cu o rezolutie de 6.35 microni pe suprafata printata, ceea ce este similar cu un incredibil 4000 DPI (de 13 ori mai mult fata de cat poate sesiza ochiul uman).

Disponibile in 3 clase – Desktop, Office si Production – imprimantele acopera toata gama de etape din dezvoltarea unui produs: concept, design, testare si productie. De la dimensiuni de ordinul milimetrilor la 1,5 metri, toate piesele sunt realizate cu aceeasi exceptionala rezolutie si acuratete, fara a se deforma sau micsora, depasind restrictiile prelucrarii pe CNC sau prin injectie in matrite. In plus, gratie acestei calitati foarte bune a rezolutiei pe ambele fete ale piesei, reduceti timpul de postprocesare pentru finisare, reducand astfel timpul si costurile.

Obtineti si miezuri pentru turnare, dispozitive sau prototipuri. Cu viteza, precizia si calitatea suprafetei oferite, puteti produce serii mici sau medii la cel mai redus cost per piesa din gama imprimantelor de productie. Materialele multiple, foarte eficiente si pierderile minime, ofera oportunitatea abordarii unui domeniu larg de aplicatii. Combinand aceste caracteristici cu productivitatea si fiabilitatea exceptionala nu este de mirare ca aceste sisteme sunt alegerea numarul 1 pentru birourile de servicii profesionale.

 

Seria ProJet 6000

Disponibile in 3 categorii (in functie de rezolutie – SD, HD si MP), fiecare dintre acestea fiind impartita la randul ei in 3 variante constructive – in functie de volumul de constructie (Tall, Medium, Short), aceasta gama cu un volum maxim de 250 x 250 x 250 mm si o rezolutie de 50 de microni este adaptabila atat mediului de birou cat si celui de productie.
Dispunand de materiale multiple, cu proprietati apropiate sau care depasesc materialele traditionale plastice (ABS, polipropilena, policarbonat, material transparent, cu rezistenta termica pana la 130 de grade, cu rezistenta la impact, material fuzibil), aceste echipamente cu o precizie de 25 – 50 microni / inch reprezinta cea mai buna alegere pentru cei care doresc sa obtina atat prototipuri cat si piese finite sau dispozitive, la un cost redus fata de alte tehnologii de printare 3D.

Seria ProJet 7000

Cea de a doua serie de imprimante tehnologie SLA este de asemenea disponibila in 3 categorii (SD, HD si MP) dar in 2 variante constructive (Tall si Short).
Pastreaza toate caracteristicile si beneficiile seriei ProJet 6000 (precizie, calitate a suprafetei, materiale cu proprietati mecanice exceptionale, viteza mare de printare) dar extinde volumul piesei de lucru pana la 380 x 380 x 250 mm. Pentru cei care incep sa gandeasca in stil mare.

Seria ProX 800

Extindeti capacitatea de productie.
Peste 20 de milioane de produse sunt manufacturate in fiecare an folosind sistemele SLA ale 3D Systems. Pentru ca acestea pot fi dezvoltate si fabricate fara costurile si timpul necesare prelucrarii pe CNC sau al injectiei in matrita. 18 materiale tehnice (robustete, durabilitate, transparenta, rigiditate si rezistenta termica si mecanica) – inclusiv material compozit ceramic si material fuzibil – ofera performante exceptionale in conditii extreme.
Rezolutie? 0.00127 mm in locatia unde este focalizat laserul, piesa cu greutate maxima 75 de kg, dimensiuni de pana la 650 x 750 x 550 mm.
Productivitate si competitivitate? De peste 4 ori mai rapida, cu rezolutie de 2.5 ori mai mare si cu utilizare mai eficienta cu 1/3 a materialului fata de modelele concurente.

ProX 950

Extindeti tot. Greutatea maxima a piesei: 150 kg. Dimensiunea maxima a piesei 1500 x 750 x 550 mm. Aceeasi rezolutie 0.00127 mm. 2 lasere functioneaza simultan.
Obtineti o singura piesa de dimensiunile bordului unui autoturism. Omogena, fara asamblare. Direct, dintr-un print.
Cea mai mare „imprimanta” pentru piese – obtinute cu detalii fine, calitate a suprafetei si precizie ridicata. La alegere dintre 18 materiale tehnice. Produceti fara limite.

Tehnologia SLA – Stereolithography – este considerata de cele mai multe ori cea dintai tehnologie additive manufacturing, primul sistem fiind patentat in 1988 de catre fondatorul 3D Systems, Charles (Chuck) W. Hull.

Procesul SLA utilizeaza o cuva de rasina fotopolimerica lichida asupra careia actioneaza un laser cu ultraviolete pentru a solidifica strat cu strat rasina, obtinandu-se un model solid 3D. Laserul actioneaza la suprafata rasinii si intareste sectiuni transversale 2D ale modelului. Fiecare layer se aplica prin imersarea platformei in rasina, pe masura ce piesa “creste”, platforma coboara in cuva cu rasina. Expunerea la UV asigura solidificarea si unificarea straturilor. Din acelasi material se realizeaza automat si suportul necesar constructiei.

 

Se consuma in general o cantitate de 3% din cantitatea folosita la constructia modelului (suportul se realizeaza din coloane subtiri de sustinere a modelului). Odata ce modelul este complet, platforma se ridica si excesul de rasina se scurge. Modelul este inlaturat de pe platforma, este spalat (prin imersiune intr-o baie) de excesul de rasina, curatat de materialul suport (se rupe/sterge) si modelul este plasat intr-un cuptor cu ultraviolete pentru tratament UV final. Dupa acest tratament piesa este gata de utilizare sau daca este cazul pentru postprocesare (vopsire, nichelare, etc). Postprocesare – modelele pot fi masinate, vopsite, acoperite metalic, etc.