Selective Laser Sintering (SLS)

Pentru ca lumea care ne inconjoara este 3D.

Si rezista.

Faceti primul pas in lumea DDM – Direct Digital Manufacturing. O tehnologie dedicata productiei. Durabilitate, o proprietate foarte cautata in lumea imprimantelor 3D. Si nu ne referim aici la caracteristicile echipamentului ci ale piesei produse.

Depasiti limita prototiparii. Fabricati. Piese durabile si robuste, cu proprietati mecanice uniforme similare materialelor termoplastice reale, print dupa print, indiferent de orientarea modelelor.

Obtinerea de geometrii si functionalitati de tipul articulatiilor mecanice, rezistenta la temperatura si agenti chimici – acestea sunt cateva din trasaturile definitorii ale acestei tehnologii care are avantajul experientei (prima imprimanta a fost comercializata in 1992). Pentru ca rezistenta este importanta.

Si nu doar ca fabricati piese, ci o faceti si in mod productiv. Fiecare kilogram de material cumparat se transforma in 950 de grame de piesa. Fiecare print inseamna mai multe piese dispuse orizontal dar si vertical. Pentru ca fiecare minut conteaza.

Simplificati modalitatea de a produce piese complexe si reduceti astfel costurile. Eliminati nevoia de a fabrica piese diferite si dispozitivele de productie pentru acestea si de a le asambla ulterior. Obtineti acelasi rezultat din punct de vedere al rezistentei, facand totul dintr-o data. La un print. Pentru ca fiecare cent conteza.

Depasind denumirea de imprimante si dand sens notiunii de echipament de productie, modelele tehnologiei SLS sunt dedicate realizarii fazelor de testare si productie din procedeul de dezvoltare al unui produs, ca urmare locul lor firesc este in atelierele sau sectiile de productie.

ProX SLS 6100

ProX SLS 6100 pune la dispozitie o dimensiune generoasa a pieselor obtinute (381 x 330 x 460 mm), 6 materiale dedicate productiei de piese aducand astfel versatilitate in domeniul aplicatiei la care poate fi folosita imprimanta. Baza materialelor este reprezentata de nylon, material foarte utilizat pentru productia pieselor  si deci si in industria 3D print: nylon 11 =  DuraForm ProX EX BLK sau nylon 12 = DuraForm ProX PA, un al treilea nylon a12 ignifug (DuraForm ProX FR1200), un alt material armat cu fibra de sticla  (DuraForm ProX GF) si inca unul armat aluminiu (DuraForm ProX AF+). 

sPro 60 HD-HS

Pastram gabaritul (381 x 330 x 460 mm) si crestem optiunile din punct de vedere al materialelor, noutatile insemnand: material rezistent la impact, material compozit, poliuretan, material flexibil, material fuzibil.

sPro 140

Atunci cand necesitatile cresc, cresc si performantele: 3 l/h volum construit, reciclare si manipulare automata a materialului si dimensiune maxima a piesei de 550 x 550 x 460 mm. 6 materiale. Si inca ceva: fidelitate: indiferent ca se produc piese mici sau de dimensiunea intregului volum disponibil, muchiile ascutite si detaliile sunt la fel de fidel reprezentate.

sPro 230

Un singur cuvant: Impresionant. Volum de lucru 550 x 550 x 750 mm. Da, este corect (desi in alte cazuri acestea sunt dimensiunile de gabarit ale unei imprimante). Si toate celelalte caracteristici anterioare.

Tehnologie SLS – Selective Laser Sintering – Tehnologie additive manufacturing dezvoltata sub sponsorizarea Defense Advanced Research Projects Agency. Procedeul implica folosirea unui laser de mare putere si un material plastic aflat in stare de pulbere. Un strat fin de pulbere este intins pe toata suprafata zonei de lucru si compactat cu ajutorul unei role. Se foloseste un LASER (CO2) de inalta putere care asigura fuziunea particulelor de material (plastic, metal sau ceramic) pe suprafata modelului din intregul strat de pulbere dar si cu stratul anterior. Apoi masa coboara, se depune un strat nou si procedura se repeta pana la finalizarea piesei. Suportul este asigurat de stratul de pudra de material care inconjoara modelul, doar ca acesta este nesinterizat. Modelul este gata de a fi folosit imediat dupa indepartarea materialului suplimentar din jurul acestuia si extragerea din imprimanta. Piesele pot fi obtinute dintr-o gama larga de materiale, foarte precise si durabile, putand fi atat prototipuri cat si piese finite.

Este o tehnologie de prototipare rapida care poate satisface o gama larga de aplicatii de la asamblare (fit & form) pana la articulatii mecanice. Posibilitatea acestei tehnologii de a fabrica simultan mai multe piese amplasate vertical sau orizontal pe masa masinii ii confera acesteia un grad ridicat de productivitate si recomanda acest procedeu pentru DDM (Direct Digital Manufacturing) pentru produse care necesita atat rezistenta mecanica cat si termica.

Piesele pot fi prelucrate (masinate ulterior) daca este necesar sau vopsite, nichelate.